14 Eylül 2022 Çarşamba

Erzurum Ketesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta akı içine sarısı üzerine
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 6 yada 6,5 su bardağı un(kontrollü)
  • İçine sürmek için;

    • 150 gram eritilmiş tereyağı
    • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Arası için;

    • Peynir yada benim hazırladığım gibi kavrulmuş un hazırlayabilirsiniz

    Üzerine sürmek için;

    • Yumurta sarısı

      Nasıl Yapılır?

    • Hamuru için; süt, su maya şekeri karıştırıp diğer malzemeleri ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
    • Hiç mayalandırmadan 17-18 bezeye ayırıp açmaya başlayalım.
    • Servis tabağı büyüklüğünde açıp üzerine tereyağı sıvı yağ karışımından biraz döküp yağlayın.
    • Daha sonra bir kenarı ortaya katlayıp tekrar o kenar üzerine yağ gezdirip sürün.
    • Diğer kenarında katlayıp yağ sürün şekilde göreceğiniz gibi kare hale getirip, iç harcı koyun iç harç konulacak kısma yağ sürmüyoruz.
    • Bohça şeklinde uçları ortada birleştirin, orta kısma basıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
    • Tüm bezeler için aynı işlemi uygulayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verelim.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü pişirelim.Afiyet olsun😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder