Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta akı içine sarısı üzerine
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 6 yada 6,5 su bardağı un(kontrollü)
- 150 gram eritilmiş tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Peynir yada benim hazırladığım gibi kavrulmuş un hazırlayabilirsiniz
- Yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; süt, su maya şekeri karıştırıp diğer malzemeleri ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Hiç mayalandırmadan 17-18 bezeye ayırıp açmaya başlayalım.
- Servis tabağı büyüklüğünde açıp üzerine tereyağı sıvı yağ karışımından biraz döküp yağlayın.
- Daha sonra bir kenarı ortaya katlayıp tekrar o kenar üzerine yağ gezdirip sürün.
- Diğer kenarında katlayıp yağ sürün şekilde göreceğiniz gibi kare hale getirip, iç harcı koyun iç harç konulacak kısma yağ sürmüyoruz.
- Bohça şeklinde uçları ortada birleştirin, orta kısma basıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Tüm bezeler için aynı işlemi uygulayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp çatalla şekil verelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü pişirelim.Afiyet olsun😍.
İçine sürmek için;
Arası için;
Üzerine sürmek için;
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder