Malzemeler
- 250 gr tereyağı veya margarin (varsa tercihen susuz bitkisel yağ)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4-4,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına tereyağını alıp birkaç parçaya keserek hızlıca oda sıcaklığına gelmesini sağlayalım. Varsa bu tarifte susuz bitkisel yağ kullanabilirsiniz. Daha pastane tadında olacaktır.
- Diğer malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye kurabiyeleri dizelim.
- 160 dereceye önceden ısıttığımız fansız ayardaki fırında 20-25 dk pişirelim. Pişme süresi fırına ve kurabiyenin büyüklüğüne göre farklılık gösterebilir. Altı pembeleşecek, üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.
- Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına gelinceye kadar kurabiyeleri bekletelim.
- Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serperek servis edelim. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder