Zerdeçallı Tavuk Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 1 adet küçük tavuk göğsü
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Yarım kahve fincanı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı tel şehriye
- 1 yemek kaşığı dolusu un
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Kışın kendini göstermeye başladığı bu günlerde sıcacık bir tavuk çorbası. Özellikle çocuklara içirmenizi tavsiye ederim,.
- Zerdeçal müthiş bir bağışıklık güçlendirici ve enfeksiyonu tedavisine yardımcı bir baharat.
- Tavuğumuzu, soğan ve sarımsakları küçük küçük küpler şeklinde doğrayıp orta boy bir tenceremize alıyoruz.
- Üzerine zeytinyağı, tereyağı, karabiber, zerdeçal ekleyip, kısık ateşte pişiriyoruz.
- Pişen tavuğumuzun üzerine 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyip, biraz çeviriyoruz.
- Üzerine 3 kase soğuk su ilave edip karıştırıyoruz hızlıca, topaklanmaması için.
- Son olarak tel şehriyemizi ekleyip, kaynayana kadar ocakta tutuyoruz. Limonla servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder