Zerdeçallı Tavuk Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet küçük tavuk göğsü
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 kahve fincanı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • Tuz

    Nasıl Yapılır?

  1. Kışın kendini göstermeye başladığı bu günlerde sıcacık bir tavuk çorbası. Özellikle çocuklara içirmenizi tavsiye ederim,.
  2. Zerdeçal müthiş bir bağışıklık güçlendirici ve enfeksiyonu tedavisine yardımcı bir baharat.
  3. Tavuğumuzu, soğan ve sarımsakları küçük küçük küpler şeklinde doğrayıp orta boy bir tenceremize alıyoruz.
  4. Üzerine zeytinyağı, tereyağı, karabiber, zerdeçal ekleyip, kısık ateşte pişiriyoruz.
  5. Pişen tavuğumuzun üzerine 1 yemek kaşığı unumuzu ekleyip, biraz çeviriyoruz.
  6. Üzerine 3 kase soğuk su ilave edip karıştırıyoruz hızlıca, topaklanmaması için.
  7. Son olarak tel şehriyemizi ekleyip, kaynayana kadar ocakta tutuyoruz. Limonla servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...