Malzemeler
- 1 paket maya
- 1,5 su bardağı süt (ılıktan biraz daha sıcak olacak)
- 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek dolusu tereyağ (70 gram)
Kreması için
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 su bardağı süt
- 1 adet yumurta sarısı
Kremaya soğuduktan sonra katılacaklar
- 4 yemek kaşığı çiğ krema
- 3 yemek kaşığı krem şanti
- 2 yemek kaşığı süt( krema biraz yoğun kıvamlı olursa)
- 1 tane vanilya
Nasıl Yapılır?
- Ilık sütümüzün içine bir tatlı kaşığı şeker, bir paket kuru mayamızı ve iki yemek kaşığı unumuzu ekliyoruz, şöyle bir karıştırıyoruz ağzını kapatıp bir kenarda mayalanmaya bırakıyoruz.
- 7-8 dakika bekledikten sonra diğer yoğurma kabımızın içine un tuz ve şekeri alıp üzerine maya karışımımızı döküyoruz, güzelce yoğurduktan sonra oda sıcaklığındaki tereyağımızı da ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Yumuşak bir hamur elde edeceğiz. Hamurumuzu bir 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğü kadar parçalar alıp tepsimize dizelim.
- Tepside bir 20 dakika bekletelim. Üzerlerine süt sürüp önceden ısıtılılmış fanlı ayarda 180 derece fırınımızda 15 dakika kadar pişirelim.
- Kremanın hazırlanışı.
- Vanilya, krem şanti,çiğ krema hariç bütün malzemeler bir karıştırma kabında güzelce çırpılır ve süzgeç yardımı ile kremayı pişireceğimiz tencereye alıp kaynayana kadar sürekli çırparak karıştıralım.
- Ocaktan almaya yakın vanilyamızı ilave edelim.
- Kremanın bütün soğukluğu çıksın bu önemli bi nokta 1 saat kadar soğutalım.
- Soğuyan kremamıza iki kaşık kremşantimizi ve çiğ kremamızı ilave ederek güzelce çırpalım.
- Eğer kremanın kıvamı çok yoğun olursa 2 yemek kaşığı süt ilave edelim.Parlak bir krema elde edeceğiz.
- Pastalarımızın arasına istediğimiz gibi kremamızı sıkıp üzerine çikolata veya pudra şekeri serperek servise hazır ediyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder