Alman Pastası Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 paket maya
  • 1,5 su bardağı süt (ılıktan biraz daha sıcak olacak)
  • 3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yemek dolusu tereyağ (70 gram)

Kreması için

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 3 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı

Kremaya soğuduktan sonra katılacaklar

  • 4 yemek kaşığı çiğ krema
  • 3 yemek kaşığı krem şanti
  • 2 yemek kaşığı süt( krema biraz yoğun kıvamlı olursa)
  • 1 tane vanilya

    Nasıl Yapılır?

  • Ilık sütümüzün içine bir tatlı kaşığı şeker, bir paket kuru mayamızı ve iki yemek kaşığı unumuzu ekliyoruz, şöyle bir karıştırıyoruz ağzını kapatıp bir kenarda mayalanmaya bırakıyoruz.
  • 7-8 dakika bekledikten sonra diğer yoğurma kabımızın içine un tuz ve şekeri alıp üzerine maya karışımımızı döküyoruz, güzelce yoğurduktan sonra oda sıcaklığındaki tereyağımızı da ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  • Yumuşak bir hamur elde edeceğiz. Hamurumuzu bir 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğü kadar parçalar alıp tepsimize dizelim.
  • Tepside bir 20 dakika bekletelim. Üzerlerine süt sürüp önceden ısıtılılmış fanlı ayarda 180 derece fırınımızda 15 dakika kadar pişirelim.
  • Kremanın hazırlanışı.
  • Vanilya, krem şanti,çiğ krema hariç bütün malzemeler bir karıştırma kabında güzelce çırpılır ve süzgeç yardımı ile kremayı pişireceğimiz tencereye alıp kaynayana kadar sürekli çırparak karıştıralım.
  • Ocaktan almaya yakın vanilyamızı ilave edelim.
  • Kremanın bütün soğukluğu çıksın bu önemli bi nokta 1 saat kadar soğutalım.
  • Soğuyan kremamıza iki kaşık kremşantimizi ve çiğ kremamızı ilave ederek güzelce çırpalım.
  • Eğer kremanın kıvamı çok yoğun olursa 2 yemek kaşığı süt ilave edelim.Parlak bir krema elde edeceğiz.
  • Pastalarımızın arasına istediğimiz gibi kremamızı sıkıp üzerine çikolata veya pudra şekeri serperek servise hazır ediyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder