Starbucks Havuçlu Cevizli Kek Tarifi
Malzemeler
- 4 adet orta boy yumurta
- 1 su bardağından biraz fazla şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mikserler yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar en az 5 dakika çırpalım.
- Daha sonra sıvı yağ ve sütünü ekleyelim.
- Un, kabartma tozu ve vanilyalı eleyerek ekleyelim ve söndürmeden çırpıcıyla karıştıralım.
- En son ceviz, havuç ve tarçını ekleyip, spatulayla karıştıralım.
- Baton kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayalım.
- Kek karışımını kalıbımızın içine dökelim ve birkaç kez düz zemine vuralım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında en az 40 dakika fırını açmadan pişirelim.
- 40 dakika sonra keki ortasından kürdanla test edelim. Kürdana hamur gelmiyorsa pişmiştir. Hamur bulaştıysa 5-10 dakika daha pişirelim.
- Pişen keki fırından alalım ve kalıptan çıkaralım. Yağlı kağıdını sıyırıp, soğumaya bırakalım. Dilerseniz pudra şekeri ilave edip, dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder