Starbucks Havuçlu Cevizli Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mikserler yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar en az 5 dakika çırpalım.
  • Daha sonra sıvı yağ ve sütünü ekleyelim.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyalı eleyerek ekleyelim ve söndürmeden çırpıcıyla karıştıralım.
  • En son ceviz, havuç ve tarçını ekleyip, spatulayla karıştıralım.
  • Baton kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayalım.
  • Kek karışımını kalıbımızın içine dökelim ve birkaç kez düz zemine vuralım.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında en az 40 dakika fırını açmadan pişirelim.
  • 40 dakika sonra keki ortasından kürdanla test edelim. Kürdana hamur gelmiyorsa pişmiştir. Hamur bulaştıysa 5-10 dakika daha pişirelim.
  • Pişen keki fırından alalım ve kalıptan çıkaralım. Yağlı kağıdını sıyırıp, soğumaya bırakalım. Dilerseniz pudra şekeri ilave edip, dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder