Ankara Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • Yarım kase kavurma (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıcak su

Bardak ölçüsü 200 ml. 

Nasıl Yapılır?

  1. Merhabalar arkadaşlar. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alalım.
  2. Yağ kızdığında içerisine şehriyeyi katıp rengi dönene dek kavuralım.
  3. Elimizin altında var ise iki yemek kaşığı kavurma ilave edelim.
  4. Sıcak suyunu üzerine koyalım.
  5. Suyunu çekene dek pişirelim.
  6. Suyunu çekip delik delik olduğunda ocağın üzerinden indirip üzerine havlu kâğıt koyarak kapağını kapatalım.
  7. Pilavımız demlendiğinde servise hazır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder