Malzemeler
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı arpa şehriye
- Yarım kase kavurma (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıcak su
Bardak ölçüsü 200 ml.
Nasıl Yapılır?
- Merhabalar arkadaşlar. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını alalım.
- Yağ kızdığında içerisine şehriyeyi katıp rengi dönene dek kavuralım.
- Elimizin altında var ise iki yemek kaşığı kavurma ilave edelim.
- Sıcak suyunu üzerine koyalım.
- Suyunu çekene dek pişirelim.
- Suyunu çekip delik delik olduğunda ocağın üzerinden indirip üzerine havlu kâğıt koyarak kapağını kapatalım.
- Pilavımız demlendiğinde servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder