İnegöl Köfte Tarifi

 

Malzemeler

  • 600 gram yağlı dana kıyma
  • 2 adet rendelenip suyu sıkılmış soğan
  • 1,5 çay kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 4-5 yemek kaşığı su

    Nasıl Yapılır?

  • Bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp 4-5 dakika iyice güzelce yoğuralım bu kısmı önemli.
  • En az 1 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen köfteyi tezgaha serdiğimiz yağlı kağıt üzerine alalım.
  • Üzerine yağlı kağıt serip merdane ile hafiften inceltelim. 1 parmak genişliğinde boyuna daha sonra enine keselim. Tavayı hafiften yağlayalım.
  • Isıttığımız tavada köfteleri arkalı önlü kızartalım. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
  • Not: köfteleri tezgah üzerinde uzunlamasına yuvarlayıp eşit şekilde kesip elinizle hafif düzeltip bu şekilde yapa bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder