Malzemeler
- 600 gram yağlı dana kıyma
- 2 adet rendelenip suyu sıkılmış soğan
- 1,5 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4-5 yemek kaşığı su
Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeleri uygun bir kaba alıp 4-5 dakika iyice güzelce yoğuralım bu kısmı önemli.
- En az 1 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirelim. Dinlenen köfteyi tezgaha serdiğimiz yağlı kağıt üzerine alalım.
- Üzerine yağlı kağıt serip merdane ile hafiften inceltelim. 1 parmak genişliğinde boyuna daha sonra enine keselim. Tavayı hafiften yağlayalım.
- Isıttığımız tavada köfteleri arkalı önlü kızartalım. Yapanlara şimdiden afiyet olsun.
Not: köfteleri tezgah üzerinde uzunlamasına yuvarlayıp eşit şekilde kesip elinizle hafif düzeltip bu şekilde yapa bilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder