Malzemeler
- 4 adet yufka
Sos için;
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı nişasta
İç malzemesi için;
- 6-7 dal pırasa (Beyaz ve yeşil kısımları birlikte kullanılacak)
- 1 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (Kavuracak kadar sıvı yağ)
Üzeri için;
- Artan sos
- 1 adet yumurta
- Çörekotu (İsteğe bağlı)
- Susam (İsteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğan ve pırasaları küçük yemeklik doğrayalım.
- Tavaya sıvı yağ alalım. Soğan ve pırasaları birlikte tavaya alalım.
- Kısık ateşte ara ara karıştırarak 10-15 dakika kavuralım.
- Sonra tuz, karabiber ve pul biber ilave edip ocaktan alalım (baharatları isteğinize göre arttırabilirsiniz) soğumaya bırakalım.
- Un ve nişastayı suyun içinde karıştırıp yağı ekleyelim, diğer sos malzemelerini de ekleyip birlikte çırpalım.
- Yufkayı düz bir zemine serelim. Kaşıkla üzerine sos gezdirelim fırçayla her tarafına sürelim.
- Hazırladığımız pırasalı harcımızı da yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde paylaştıralım.
- Sonra yan tarafından iki parmak katlayarak yufkayı rulo şeklinde saralım.
- Rulomuzu ikiye katlayarak tepsiye yerleştirelim. Yufkalarımızı bu şekilde tamamlayalım.
- Artan sosumuza bir yumurta kıralım, çırpalım. Sosumuzu böreklerimizin üzerine sürelim.
- İsterseniz üzerine susam veya çörek otu koyabilirsiniz. Ben bir kısmına koydum. Bir kısmına koymadım.
- Isıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim. Afiyet bal şeker olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder