Bu Tarifle Pırasa Sevmeyen Kalmayacak Pırasalı Kol Böreği Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yufka

Sos için;

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nişasta

İç malzemesi için;

  • 6-7 dal pırasa (Beyaz ve yeşil kısımları birlikte kullanılacak)
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (Kavuracak kadar sıvı yağ)

Üzeri için;

  • Artan sos
  • 1 adet yumurta
  • Çörekotu (İsteğe bağlı)
  • Susam (İsteğe bağlı)

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle soğan ve pırasaları küçük yemeklik doğrayalım.
  • Tavaya sıvı yağ alalım. Soğan ve pırasaları birlikte tavaya alalım.
  • Kısık ateşte ara ara karıştırarak 10-15 dakika kavuralım.
  • Sonra tuz, karabiber ve pul biber ilave edip ocaktan alalım (baharatları isteğinize göre arttırabilirsiniz) soğumaya bırakalım.
  • Un ve nişastayı suyun içinde karıştırıp yağı ekleyelim, diğer sos malzemelerini de ekleyip birlikte çırpalım.
  • Yufkayı düz bir zemine serelim. Kaşıkla üzerine sos gezdirelim fırçayla her tarafına sürelim.
  • Hazırladığımız pırasalı harcımızı da yufkanın her yerine eşit gelecek şekilde paylaştıralım.
  • Sonra yan tarafından iki parmak katlayarak yufkayı rulo şeklinde saralım.
  • Rulomuzu ikiye katlayarak tepsiye yerleştirelim. Yufkalarımızı bu şekilde tamamlayalım.
  • Artan sosumuza bir yumurta kıralım, çırpalım. Sosumuzu böreklerimizin üzerine sürelim.
  • İsterseniz üzerine susam veya çörek otu koyabilirsiniz. Ben bir kısmına koydum. Bir kısmına koymadım.
  • Isıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim. Afiyet bal şeker olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder