Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 2 orta boy patates
- 5-6 dal maydanoz
- 1/2 (yarım) limonun suyu
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
Nasıl Yapılır?
- Bulgur, sıcak suyla ıslatılır, üzeri kapatılır.
- Patatesler haşlanır, ezilir ve sıcak suyla karıştırılmış bulgurun yanına alınır.
- Tavaya aldığımız zeytinyağında küçük küçük doğranan soğan ve sarımsak kavrulur, salçalar, tuz ve baharatlar eklenir; daha sonra bulgur ve patates karışımının üzerine dökülür.
- Limon suyu ve kıyılan maydanoz eklendikten sonra karıştırılır, tuzu, baharatları, ekşiliği kontrol edilir; gerekirse eklemeler yapılır, ardından avuçta sıkılır, turşu, marul, domates ve salatalıkla servis edilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder