Malzemeler
- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yarım çay bardağı kadar zeytinyağ
- 2 adet defne yaprağı
- Çok az zerdeçal veya safran
- Karabiber
- Tuz
- Ekstra 1 yemek kaşığı tereyağ çorba piştikten sonra ilave etmek için
Üzerine ;
- Kırmızı toz biber ve tereyağlı sos
Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri iyice yıkayın ve süzün.
- Tencereye zeytinyağ ve tereyağını alın, mercimekleri ekleyin ve biraz kavurun.
- Ardından unu ekleyin biraz daha kavurduktan sonra soğanı dörde bölerek ekleyin.
- Defne yaraklarını ve baharatları ekleyip üzerini biraz geçecek kadar kaynar su ilave edin ve önce harlı ateşte daha sonra orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
- Mercimekler iyice piştikten sonra soğanları ve defne yapraklarını çıkartıp süzgeçten geçirin ve tekrar tencereye alın 1 kaşı tereyağ ekleyip kaynatınca altını kapatın.
- Üzerine tereyağlı biber sos iler servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder