Mercimek Çorbasını Bir De Böyle Deneyin Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yarım çay bardağı kadar zeytinyağ
  • 2 adet defne yaprağı
  • Çok az zerdeçal veya safran
  • Karabiber
  • Tuz
  • Ekstra 1 yemek kaşığı tereyağ çorba piştikten sonra ilave etmek için

Üzerine ;

  • Kırmızı toz biber ve tereyağlı sos

    Nasıl Yapılır?

  • Mercimekleri iyice yıkayın ve süzün.
  • Tencereye zeytinyağ ve tereyağını alın, mercimekleri ekleyin ve biraz kavurun.
  • Ardından unu ekleyin biraz daha kavurduktan sonra soğanı dörde bölerek ekleyin.
  • Defne yaraklarını ve baharatları ekleyip üzerini biraz geçecek kadar kaynar su ilave edin ve önce harlı ateşte daha sonra orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
  • Mercimekler iyice piştikten sonra soğanları ve defne yapraklarını çıkartıp süzgeçten geçirin ve tekrar tencereye alın 1 kaşı tereyağ ekleyip kaynatınca altını kapatın.
  • Üzerine tereyağlı biber sos iler servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder