Çerkez Pilavı Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • Yarım kilo haşlanmış tavuk göğsü yada butu
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy sivri biber
  • 2 adet küçük domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon
  • Nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri suda bekletelim. Soğanı minik minik doğrayalım yağda kavuralım. Salça ve biberide ilave edip kavurmaya devam edelim.
  • Kabuklarını soyup doğradığımız domatesi de ekleyip kavurmaya devam edelim. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci baharat ve tuzunu da ekleyelim ve yine kavurmaya devam edelim.
  • Üzerine haşlayıp didiklediğimiz tavuğu ilave edelim. Son olarak suyunu döküp kısık ateşte kapağını kapatalım pişmeye bırakalım.
  • Suyunu çektikten sonra biraz demlendirip servis tabağına alalım deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...