Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 3 su bardağı tavuk suyu
- Yarım kilo haşlanmış tavuk göğsü yada butu
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet orta boy sivri biber
- 2 adet küçük domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Pulbiber
- Karabiber
- Toz kırmızı biber
- Kimyon
- Nane
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri suda bekletelim. Soğanı minik minik doğrayalım yağda kavuralım. Salça ve biberide ilave edip kavurmaya devam edelim.
- Kabuklarını soyup doğradığımız domatesi de ekleyip kavurmaya devam edelim. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci baharat ve tuzunu da ekleyelim ve yine kavurmaya devam edelim.
- Üzerine haşlayıp didiklediğimiz tavuğu ilave edelim. Son olarak suyunu döküp kısık ateşte kapağını kapatalım pişmeye bırakalım.
- Suyunu çektikten sonra biraz demlendirip servis tabağına alalım deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder