1 Ekim 2022 Cumartesi

Salça (Domates Kabuklarından) Tarifi

 

Malzemeler

  • İstediğiniz miktar domates kabuğu
  • Yeterince tuz

     Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle domates kabuklarımızı blenderdan güzelce çekelim daha sonra süzgeçle güzelce süzelim elinizle olabilirsiniz.
  • Süzgeçte kalanları çöpe atalım bütün kabukların suyunu çıkardıktan sonra tencereye tuzda ekleyip, 2 saat pişirin.
  • Çok sulu oluyor ilk başlarda pişirdikçe kıvam alıyor merak etmeyin. İsterseniz çok katılmadan da şişelere doldurabilirsiniz tercih size kalmış.
  • Kıvam aldıktan sonra şişeye dolduralım ve ağzını sıkıca kapatalım. Dolapta muhafaza edebilirsiniz şimdiden kolay gelsin.
  • Not:İsteğe bağlı kapya biber de ekleyebilirsiniz daha iyi renk vermesi için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder