Malzemeler
- İstediğiniz miktar domates kabuğu
- Yeterince tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle domates kabuklarımızı blenderdan güzelce çekelim daha sonra süzgeçle güzelce süzelim elinizle olabilirsiniz.
- Süzgeçte kalanları çöpe atalım bütün kabukların suyunu çıkardıktan sonra tencereye tuzda ekleyip, 2 saat pişirin.
- Çok sulu oluyor ilk başlarda pişirdikçe kıvam alıyor merak etmeyin. İsterseniz çok katılmadan da şişelere doldurabilirsiniz tercih size kalmış.
- Kıvam aldıktan sonra şişeye dolduralım ve ağzını sıkıca kapatalım. Dolapta muhafaza edebilirsiniz şimdiden kolay gelsin.
Not:İsteğe bağlı kapya biber de ekleyebilirsiniz daha iyi renk vermesi için
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder