Malzemeler
- 125 gram tereyağ yada margarin (oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı mısır nişastası
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 3-3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
Üzeri için;
- 80 gram çikolata (1.5 tablet çikolata)
Nasıl Yapılır?
- Gelip gidip yemelik lezzetli kurabiye. 🥰 Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım karıştıralım. Azar azar unu ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde bezeler yapıp dizelim. Üzerlerine aparat varsa aparat ile yoksa oklava ucu ile çukurlar yapalım.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında altları hafif pembeleşene kadar 15 dakika kadar (kontrollü)pişirelim. Çikolatamızı benmari usulü eritelim.
- İlk sıcağı çıkan kurabiyelerin orta kısımlarına çikolata dolduralım (herhangi bir marmelat ilede yapabilirsiniz)
- Kalan çikolatamızı buzdolabı poşetine ekleyip ucunu küçük bir delik açıp üzerlerine şeritler çizdim.
- Bazılarının orta kısımlarına hindistan cevizlerinide serptim (dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz :))) Soğuyunca servis edebilirsiniz, afiyet olsun :)).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder