Yoğurtlu Karnabahar (Meze) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  • Birkaç diş sarımsak

Sos için;

  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle istenilen kadar karnabahar çiçekleri ayıklanır güzelce yıkanır, tencereye konulur üzerini kaplayacak şekilde sıcak su koyulur 5-6 dakika kaynatılır fazla haşlamayın dikkat edin.
  • Daha sonra süzülür sunum tabağına sapları dik olacak şekilde koyulur soğuması beklenir.
  • O sırada yoğurdu ve sosu hazırlayın yoğurdu güzelce çırpın tuz ve sarımsak ekleyin.
  • Soğuyan karnabaharın üzerine dökün üzerine de sosu ilave edin yemeye hazır harika bir lezzet

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder