Malzemeler
Sütlü çikolatalı fındık kreması için:
- 150 gram sütlü çikolata
- 1 su bardağı kavrulmuş fındık
- 2 yemek kaşığı kakao (Şekersiz)
- 1/2 (yarım) çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ (70 ml)
- 2 paket toz vanilin
- 1 çimdik tuz
Beyaz çikolatalı fındık kreması için:
- 150 gram beyaz çikolata
- 1 su bardağı kavrulmuş fındık
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (50 ml)
- 2 paket toz vanilin
- 1 çimdik tuz
Nasıl Yapılır?
- Çifte kavrulmuş fındıklarla hazırladım. Öncelikle fındığımızı kavuralım. Dilerseniz tavada veya fırında kavurabilirsiniz. Ben airfryer da fındıkların kavrulmasını sağladım (200 derecede 7-8 dakika, ben 10 dakika kavurdum çok koyu istediğim için)
- Kavrulan fındıkları temiz ve kuru bir mutfak bezinin üzerine dökelim.
- Mutfak bezini fındıkların üzerine kapatalım, bohça haline getirip güzelce elimizle hafif bastırarak yuvarlayalım böylece kabuklarından kurtulmuş olacağız.
- Çikolatayı benmari usulü eritmeye başlayalım.
- O arada kavrulmuş fındıkları robottan geçirelim yağı çıkana kadar.
- Ardından toz vanilin, tuz ve kakaoyu ekleyip tekrar robotla çektirelim.
- Son olarak sıvı yağ ve sütlü çikolatayı da ilave edip tekrar birkaç saniye çektirelim.
- Ben kavanozuma dökerken süzgeçten geçirmek istedim pütürcük olmasını engellemek için. 100% pütürsüz olmuyor ne yazık ki. Aynı işlemi beyaz çikolatalıya da uygulayın (orada sadece kakao yok ve sıvı yağ miktarı daha az çünkü beyaz çikolata oldukça yağlı bir ürün)
- İyice donan fındık kremalarımı tekrar blend etmek istedim daha pürüzsüz sonuç almak için ve daha güzel doku elde edebilmek için. Siz dilerseniz yapmayabilirsiniz.
- Ben bu tariften iki kavanoz ( 430 ml ) 3/4 dolu fındık kreması elde ettim. Tadı muazzam oldu ve şeker ilavesi yok. Hazır ürünlerden çok daha sağlıklı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder