Çikolatalı Fındık Kreması Şeker İlavesiz (Sütlü ve Beyaz Çikolatalı) Tarifi

 

Malzemeler

Sütlü çikolatalı fındık kreması için:

  • 150 gram sütlü çikolata
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık
  • 2 yemek kaşığı kakao (Şekersiz)
  • 1/2 (yarım) çay bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ (70 ml)
  • 2 paket toz vanilin
  • 1 çimdik tuz

Beyaz çikolatalı fındık kreması için:

  • 150 gram beyaz çikolata
  • 1 su bardağı kavrulmuş fındık
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ (50 ml)
  • 2 paket toz vanilin
  • 1 çimdik tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Çifte kavrulmuş fındıklarla hazırladım. Öncelikle fındığımızı kavuralım. Dilerseniz tavada veya fırında kavurabilirsiniz. Ben airfryer da fındıkların kavrulmasını sağladım (200 derecede 7-8 dakika, ben 10 dakika kavurdum çok koyu istediğim için)
  • Kavrulan fındıkları temiz ve kuru bir mutfak bezinin üzerine dökelim.
  • Mutfak bezini fındıkların üzerine kapatalım, bohça haline getirip güzelce elimizle hafif bastırarak yuvarlayalım böylece kabuklarından kurtulmuş olacağız.
  • Çikolatayı benmari usulü eritmeye başlayalım.
  • O arada kavrulmuş fındıkları robottan geçirelim yağı çıkana kadar.
  • Ardından toz vanilin, tuz ve kakaoyu ekleyip tekrar robotla çektirelim.
  • Son olarak sıvı yağ ve sütlü çikolatayı da ilave edip tekrar birkaç saniye çektirelim.
  • Ben kavanozuma dökerken süzgeçten geçirmek istedim pütürcük olmasını engellemek için. 100% pütürsüz olmuyor ne yazık ki. Aynı işlemi beyaz çikolatalıya da uygulayın (orada sadece kakao yok ve sıvı yağ miktarı daha az çünkü beyaz çikolata oldukça yağlı bir ürün)
  • İyice donan fındık kremalarımı tekrar blend etmek istedim daha pürüzsüz sonuç almak için ve daha güzel doku elde edebilmek için. Siz dilerseniz yapmayabilirsiniz.
  • Ben bu tariften iki kavanoz ( 430 ml ) 3/4 dolu fındık kreması elde ettim. Tadı muazzam oldu ve şeker ilavesi yok. Hazır ürünlerden çok daha sağlıklı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder