Malzemeler
Malzemeler 6 tane krep için:
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı süt
- 1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı
- 1 fiske tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
️Dolgusu:
- 200 gr kıyma
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet soğan
- 4-5 tane mantar
- 5 tane kıl biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 fiske karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Tuz
️beşamel için :
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt (Bardağımın ağırlığı 30 ml)
- 1 fiske tuz
- 1 çimdik karabiber
️Üzeri için:
- 250 gram kaşar peynir
Nasıl Yapılır?
- Krema için:Yumurta tuz sıvı yağ ve sütü çırpıyoruz, eleyerek unu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
- Tavaya sıvı yağ sürerek birer kepçe koyarak arkalı öğünlü pişirelim.
- İç harcı :İnce kıyılmış soğanı tereyağ ve zeytinyağında kavurun.
- Kıymayı da ekleyip kavurun.
- Küçük doğranmış mantarlar ve biberi de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Küp küp doğranmış domates ve baharatları ekleyip karıştırın.
- En son domates salçası ekleyip biraz daha karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın 3-4 dakika kısık ateşte pişirin.
- Beşamel için:Tencereye tereyağı eritip un ilave edelim.
- 1-2 dakika kavuralım.
- Üzerine süt tuz karabiber koyup koyulaşana kadar çırpalım.
- Hazırlanışı:Kreplerin her birinin içine kıymalı harçtan paylaştırın ve paçanga böreği şeklinde sarın ve fırın kabına dizin.
- Beşamel sosunu kreplerin üzerine gezdirin.
- En son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. 💖Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder