Fırında Kıyma Dolgulu Krep Tarifi

 

Malzemeler

Malzemeler 6 tane krep için:

  • 2 yumurta
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un + 2 yemek kaşığı
  • 1 fiske tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

️Dolgusu:

  • 200 gr kıyma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet soğan
  • 4-5 tane mantar
  • 5 tane kıl biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 fiske karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Tuz

️beşamel için :

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (Bardağımın ağırlığı 30 ml)
  • 1 fiske tuz
  • 1 çimdik karabiber

️Üzeri için:

  • 250 gram kaşar peynir

    Nasıl Yapılır?

  • Krema için:Yumurta tuz sıvı yağ ve sütü çırpıyoruz, eleyerek unu ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  • Tavaya sıvı yağ sürerek birer kepçe koyarak arkalı öğünlü pişirelim.
  • İç harcı :İnce kıyılmış soğanı tereyağ ve zeytinyağında kavurun.
  • Kıymayı da ekleyip kavurun.
  • Küçük doğranmış mantarlar ve biberi de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Küp küp doğranmış domates ve baharatları ekleyip karıştırın.
  • En son domates salçası ekleyip biraz daha karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın 3-4 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Beşamel için:Tencereye tereyağı eritip un ilave edelim.
  • 1-2 dakika kavuralım.
  • Üzerine süt tuz karabiber koyup koyulaşana kadar çırpalım.
  • Hazırlanışı:Kreplerin her birinin içine kıymalı harçtan paylaştırın ve paçanga böreği şeklinde sarın ve fırın kabına dizin.
  • Beşamel sosunu kreplerin üzerine gezdirin.
  • En son olarak üzerine kaşar peyniri rendesi serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. 💖Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder