Çıtır Çıtır Börek (Yufka Açmadan) Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • Tuz
  • Su

Arası için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gram civarı tereyağı

İç harcı için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2,3 yemek kaşığı zeytinyağı 

     Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak hamuru hazırlıyoruz un,tuz ve su ile hamuru yoğuruyoruz.Un miktarını arttırabilirsiniz.
  • Hamuru bezelere bölüyoruz.
  • Tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  • Her birinin üzerine erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ karışımını sürüyoruz.
  • Üst üstte koyuyoruz.
  • 1 saat civarı dinlendiriliyoruz.
  • Bu arada iç harcını hazırlıyoruz.
  • Kıyma ve soğanı kavuruyoruz üzerine karabiber ve tuzu ilave ediyoruz.
  • Biraz soğumasını bekliyoruz.
  • Hamuru tezgahın üzerine alıp kenarlarından çeke çeke yavaşça açıyoruz.
  • Yağ hamurun acılımını kolaylaştırıyor ve çok kolay oluyor.
  • Yeterince açtıktan sonra cevresinde ki kalınlığı bıçakla kesiyoruz isterseniz kesmeyebilirsiniz.
  • Ardından ortasına kıymalı harcı koyup kenarından içe doğru sarıyoruz.
  • Daha sonra istediğiniz şekli verip tepsiye diziyoruz.
  • Tüm hamurlara aynı işlemi yapıyoruz.
  • Tabakta kalan yağı böreklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz afiyet şeker olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder