Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı un
- Tuz
- Su
Arası için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 50 gram civarı tereyağı
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- 2,3 yemek kaşığı zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamuru hazırlıyoruz un,tuz ve su ile hamuru yoğuruyoruz.Un miktarını arttırabilirsiniz.
- Hamuru bezelere bölüyoruz.
- Tabak büyüklüğünde açıyoruz.
- Her birinin üzerine erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ karışımını sürüyoruz.
- Üst üstte koyuyoruz.
- 1 saat civarı dinlendiriliyoruz.
- Bu arada iç harcını hazırlıyoruz.
- Kıyma ve soğanı kavuruyoruz üzerine karabiber ve tuzu ilave ediyoruz.
- Biraz soğumasını bekliyoruz.
- Hamuru tezgahın üzerine alıp kenarlarından çeke çeke yavaşça açıyoruz.
- Yağ hamurun acılımını kolaylaştırıyor ve çok kolay oluyor.
- Yeterince açtıktan sonra cevresinde ki kalınlığı bıçakla kesiyoruz isterseniz kesmeyebilirsiniz.
- Ardından ortasına kıymalı harcı koyup kenarından içe doğru sarıyoruz.
- Daha sonra istediğiniz şekli verip tepsiye diziyoruz.
- Tüm hamurlara aynı işlemi yapıyoruz.
- Tabakta kalan yağı böreklerin üzerine sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz afiyet şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder