Enginar Salatası Tarifi

 

Malzemeler

  • 5-6 adet enginar kalbi
  • 1 adet havuç
  • 10 adet arpacık soğan
  • Yarım portakal suyu
  • Yarım limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

    Nasıl Yapılır?

  • Arpacık soğanları soyup ikiye bölelim.
  • Zeytinyağın da soğanları yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Enginar kalplerini ikiye bölüp tavaya ekleyelim. Az karıştıralım.
  • Limon suyunu ve portakal suyunu ekleyip tuzunu ilave edelim.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika kadar pişirelim.
  • Enginarlar yumuşamaya başladığında altını kapatalım.
  • Servis öncesinde üzerine maydanoz ekliyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder