Malzemeler
- Yarım su bardağı oda ısısında süt
- 1 su bardağı oda ısısında sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 dolu yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı vanilya (istenilirse)
- Tavada kavrulmuş çiğ fındık (isteğe göre)
Nasıl Yapılır?
- Bir kavanoza oda ısısında süt, oda ısısında sıvı yağ ve toz şeker alınır.
- Blender ile 1-2 dakika çekilir. Hemen koyulaştığını göreceksiniz.
- Kremşanti kıvamı aldıktan sonra üzerine kakao eklenip 1 dakika daha blender ile çekilir.
- Dilerseniz kakao eklediğiniz sırada 1 çay kaşığı vanilya da ekleyebilirsiniz.
- Not: çiğ fındığı tavada 4-5 dakika kavurun. Hem kabuklarının soyulduğunu göreceksiniz hem de fındıklar kavrulma işleminden sonra yağını verecektir.
- Bu işlemlerden sonra karışıma bu fındıkları da ekleyip hep beraber çekebilirsiniz.
- Böylelikle fındıklısını da en doğalından en kolayından elde etmiş olacaksınız.
- Fındıksız hali bile muhteşem mutlaka ama mutlaka deneyin, şimdiden ellerinize sağlık afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder