4 Ekim 2022 Salı

Böyle Yumuşağı Yok Soslu Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Yarım su bardağı su (100 ml)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya (10 gram)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (170 ml)
  • 4 su bardağından biraz fazla un (530 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sosu için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (40 ml)
  • 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
  • Çeyrek tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı çörekotu

     Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için; ılık süt ve suyu yoğurma kabına alalım. İçerisine şeker ve mayayı ekleyerek şeker çözününceye kadar karıştıralım. Sıvıyağı ekleyerek şöyle bir kısaca karıştıralım. Unu azar azar ekleyelim.
  • Unun üzerine tuzu da ekleyerek hamuru yoğurabiliriz. Toplam 4 su bardağından biraz fazla unla hamurum istediğim kıvama geldi. Yumuşak bir hamur olmalı.
  • Hamur toparlanınca birkaç dakika yoğurmaya devam edelim. Sonra üzerini kapatarak mayalanmaya bırakalım. 45 dk ile 1 saat arasında mayalanacaktır.
  • Mayalanan hamuru biraz yoğurup parçalara bölelim ve beze yapalım. Bezeleri yuvarlak borcama yerleştirelim ve elimizle üzerlerine bastıralım. Üzerini temiz bir bezle örterek 25-30 dk kadar tepsi mayası yapalım.
  • Diğer tarafta sosu için bütün malzemeleri bir kaseye alarak karıştıralım. Mayalanan hamurun üzerine sosu dağıtalım.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30 dk kadar pişirelim. Fırından ilk çıktığı anda bile yumuşacık oluyor🤩 yaptığım en yumuşak poğaçalardan🤌 sürekli yapmak isteyeceksiniz 🤗 deneyeceklere afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder