Malzemeler
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- Yarım su bardağı su (100 ml)
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya (10 gram)
- 1 su bardağı sıvı yağ (170 ml)
- 4 su bardağından biraz fazla un (530 gram)
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (40 ml)
- 2 dolu yemek kaşığı yoğurt
- Çeyrek tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı çörekotu
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; ılık süt ve suyu yoğurma kabına alalım. İçerisine şeker ve mayayı ekleyerek şeker çözününceye kadar karıştıralım. Sıvıyağı ekleyerek şöyle bir kısaca karıştıralım. Unu azar azar ekleyelim.
- Unun üzerine tuzu da ekleyerek hamuru yoğurabiliriz. Toplam 4 su bardağından biraz fazla unla hamurum istediğim kıvama geldi. Yumuşak bir hamur olmalı.
- Hamur toparlanınca birkaç dakika yoğurmaya devam edelim. Sonra üzerini kapatarak mayalanmaya bırakalım. 45 dk ile 1 saat arasında mayalanacaktır.
- Mayalanan hamuru biraz yoğurup parçalara bölelim ve beze yapalım. Bezeleri yuvarlak borcama yerleştirelim ve elimizle üzerlerine bastıralım. Üzerini temiz bir bezle örterek 25-30 dk kadar tepsi mayası yapalım.
- Diğer tarafta sosu için bütün malzemeleri bir kaseye alarak karıştıralım. Mayalanan hamurun üzerine sosu dağıtalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 30 dk kadar pişirelim. Fırından ilk çıktığı anda bile yumuşacık oluyor🤩 yaptığım en yumuşak poğaçalardan🤌 sürekli yapmak isteyeceksiniz 🤗 deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder