Focaccia Tarifi

 

Malzemeler

  • 500 gram un (4 bardak)
  • 330 gram su (1 + 1/3 bardak)
  • 20 gram zeytinyağı (1/5 çay bardağı)
  • 3 gram instant maya (1 çay kaşığı)
  • 5 gram tuz (1 silme tatlı kaşığı)
  • 5 gram toz şeker (1 silme tatlı kaşığı)

Üzeri için;

  • Çeri domates (ikiye kesilmiş)
  • Mor soğan (halka kesilmiş)
  • Siyah zeytin (çekirdeği çıkarılmış)

    Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve tuzu suya ekleyin çözülünceye kadar karıştırın. Mayayı una ekleyip tezgaha alın. Unun ortasını açıp su ve zeytinyağını ekleyin. Kenarlarından hafif un alarak karıştırın. Toparlayana kadar karıştırıp yoğurun.
  • Hamur ele yapışacağı için makineniz yoksa 2 yoğurma seçeneğiniz var. İlki ekmek yoğururken tezgaha vurarak yada katlama yöntemi. Katlama yöntemi için hamuru yağlanmış bir kaba alıp 30 dakika kapalı şekilde dinlendirin.
  • Katlama için elinizi hafif yağlayın. Hamurun her bir kenarından çekerek üzerine katlayın. İlk katlamadan sonra 2 kere daha katlama yapıp toplamda 3 kez hamuru katlayın. Son katlama ardından 30 dakika hamuru dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru pişireceğiniz yağlanmış tepsiye alın. Hamuru çekiştirip esneterek tepsiye uygun hale getirin. Üzerini streçleyip 30 dakika dinlendirin.
  • Fırına vermeden önce üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin parmak uçlarınızla hamura delikler açın. Üzeri için hazırladığınız malzemeleri yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında alt üst modunda 10 dakika pişirin. Altınında kızarıp kıtır olmasını istiyorsanız 3 dakika sadece alttan ısıyla pişirerek sonlandırın.
  • Fırından çıkarınca tepsiden alıp bir soğutma teli üzerinde dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...