Malzemeler
- 500 gram tavuk göğüs eti
- 3 adet patates
- 2 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet kırmızı kapya biber
- 3 adet yeşil biber
- 4,5 diș sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardagı ılık su
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sebzeleri yıkayıp küp küp doğrayalım.
- Tavuk etimizi de kuș bașı doğrayıp hazırlayalım.
- Borcam veya fırın tepsisine sırasıyla malzemeleri alalım .
- Ayrı bir kapta salçalı sosunu yapıp sebzelerin üzerine sosu gezdirelim.
- Yağlı kağıt ile kapatıp 180 dereceli fırında 20- 25 dk pişirelim.
- İnmeye yakın yağlı kağıtı alalım.
- 5-10 dk üzeri açık pişirelim sıcak olarak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder