Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?
Malzemeler
- Yarım çay bardağı pirinç
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 6 su bardağı tavuk veya et suyu
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, pul biber, nane (1 tatlı kaşığı)
Nasıl Yapılır?
- Pirinçleri yıkayıp nişastasından arındıralım.
- Tavuk suyu veya et suyu ile beraber ocağa koyup haşlanmaya bırakalım.
- Pirinçler haşlanırken yoğurdun içine tuzu, unu ve yumurtayı ekleyip çırpalım.
- Haşlanan pirinçlerin suyundan yoğurda bir kepçe ekleyelim.
- Yoğurdu yavaş yavaş pirinçlerin üzerine ekleyelim.
- Sürekli karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Tereyağını bir tavaya alıp eritelim.
- Kızan tereyağına pul biber ve naneyi ekleyip ocağı kapatalım.
- Çorbamız kaynayınca sosunu ilave edip ocağı kapatalım.
- 15 dakika dinlenen çorbamız servise hazırdır. Afiyet bal şeker olsun:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder