Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

 

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı  pirinç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 6 su bardağı tavuk veya et suyu
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, pul biber, nane (1 tatlı kaşığı) 

    Nasıl Yapılır?

  • Pirinçleri yıkayıp nişastasından arındıralım.
  • Tavuk suyu veya et suyu  ile beraber ocağa koyup haşlanmaya bırakalım.
  • Pirinçler haşlanırken yoğurdun içine tuzu, unu ve yumurtayı ekleyip çırpalım.
  • Haşlanan pirinçlerin suyundan yoğurda bir kepçe ekleyelim.
  • Yoğurdu yavaş yavaş pirinçlerin üzerine ekleyelim.
  • Sürekli karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Tereyağını bir tavaya alıp eritelim.
  • Kızan tereyağına pul biber ve naneyi ekleyip ocağı kapatalım.
  • Çorbamız kaynayınca sosunu ilave edip ocağı kapatalım.
  • 15 dakika dinlenen çorbamız servise hazırdır. Afiyet  bal şeker olsun:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder