Malzemeler
- 3 adet büyük yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 tepeleme çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağından biraz az un
- 2 paket bitter
- 1 paket sütlü çikolata (80*3=240 gr)
- 1 paket vanilya
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- Yarım çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- İlk önce çikolataları benmari usulü eritmekle başlayalım.
- Daha sonra bir kapta yumurta ve şekeri çırpalım.
- Çikolatalar eriyince içerisine tereyağ ekleyelim ve karıştıralım.
- Çikolata ile yumurta karışımını buluşturalım.
- Düşük ayarda mikser yardımıyla karıştıralım.
- Un kakao vanilyayı eleyerek ekleyelim. Elemezsek malzemeler topaklanır.
- Malzemeleri spatula ile aşağıdan yukarıya karıştıralım.
- Pişirme kağıdınızın tabanını yağlayarak pişirme kağıdını yapıştırın ve harcınıza dökün.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında harcımızı 20 25 dk pişirelim.
- Kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim çünkü süre uzadıkça browninin islaklığı gidecektir.
- Fırından aldıktan sonra dinlendirip dondurma eşliğinde servis edelim afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder