Nektarili Fındıklı Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ (175 gr)
  • 1 çay bardağı süt (100 ml)
  • 2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un +2 yemek kaşığı (250 gr)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım çay bardağı fındık
  • 1 avuç iri kıyılmış fındık ( üzeri için)
  • 3-4 adet nektari

    Nasıl Yapılır? 

  • Yumurta, vanilin ve şekeri krema haline gelene kadar çırpalım yaklaşık 4-5 dakika çırpın.
  • Yoğurt, sıvı yağ ve sütü ekleyerek karışana kadar çırpmaya devam edelim.
  • Un kabartma tozunu eleyerek ilave edin spatula yardımı ile karıştırıp, tarçın ve fındığıda katıp karıştıralım.
  • Kek hamurunu altına yağlı kağıt koyup etrafını yağladığımız kelepçeli kalıba dökelim.
  • İnce dilimlediğimiz nektarileri kekimizin üzerine dizelim ikiye böldüğümüz fındıklarıda serpiştirelim.
  • Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder