Nektarili Fındıklı Kek Tarifi
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ (175 gr)
- 1 çay bardağı süt (100 ml)
- 2 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un +2 yemek kaşığı (250 gr)
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım çay bardağı fındık
- 1 avuç iri kıyılmış fındık ( üzeri için)
- 3-4 adet nektari
Nasıl Yapılır?
- Yumurta, vanilin ve şekeri krema haline gelene kadar çırpalım yaklaşık 4-5 dakika çırpın.
- Yoğurt, sıvı yağ ve sütü ekleyerek karışana kadar çırpmaya devam edelim.
- Un kabartma tozunu eleyerek ilave edin spatula yardımı ile karıştırıp, tarçın ve fındığıda katıp karıştıralım.
- Kek hamurunu altına yağlı kağıt koyup etrafını yağladığımız kelepçeli kalıba dökelim.
- İnce dilimlediğimiz nektarileri kekimizin üzerine dizelim ikiye böldüğümüz fındıklarıda serpiştirelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirelim.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder