4 Ekim 2022 Salı

Güveçte Patlıcan Musakka Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 5 adet biber
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Maydanoz (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı oda ısısında süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzerine;

  • Kaşar peyniri

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayıp, kızartalım.
  • Tavaya sıvı yağımızı koyalım biber ve soğanı küçük küçük doğrayıp, kavuruyoruz.
  • Kıymayı ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  • Daha sonra domates salçayı  ve baharatları ekleyip, kavurmaya devam edelim.
  • En son küçük küçük doğradığımız maydanozları ekleyip altını kapatalım.
  • Başemel sos için; tereyağı ve sıvı yağı bir tencereye alarak eritelim.
  • Tereyağı eridikten sonra unu ilave edelim ve karıştırarak kavuralım.
  • Daha sonra karıştırarak sütü yavaş yavaş ilave edelim. Hızlıca çırpalım ki topak topak olmasın kaynayıp koyulaştıktan sonra tuz ve karabiberi de ekleyip, 1-2 dakika daha kaynattıktan sonra sosumuzu ocaktan alalım.
  • Güveçlerimize önce kızarttığımız patlıcanları daha sonra kıymalı harcımızı üstüne beşamel sosu ve kaşar peynirimizi sırasıyla koyduktan sonra tepsiye dizelim.
  • Tepsiye güveçlerin yarısına kadar su koyup fırına atalım. Kızarana kadar pişirip tepside alalım. Afiyet olsun 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder