Haşhaşlı Rulo Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta akı

İçi için;

  • Haşhaş ezmesi

Üzerine;

  • Yumurta sarısı (akını içine sarısını üzerine)

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle unu bir kaba alıyoruz ve ortasına yuvarlak açıyoruz yuvarlağa tuz, maya, şeker ve ısıttığımız sütü döküyoruz.
  • Güzelce yoğuruyoruz sonrasında yumurta akı ve sıvı yağ da ilave edip bunu da yoğuruyoruz.
  • Un yetersiz gelirse üzerine ilave yapıyoruz bu aşamada. Üzerini streç ile kapatıp 40 dk mayalandırmaya bırakıyoruz.
  • Mayamız tamamlandığında hamuru 3 parçaya ayırıyoruz ve kenara alıyoruz bu sırada haşhaş ezmemizi sıvı yağ ile açıyoruz. Kıvamı çok koyu olduğundan sürmekte zorlanırsınız çünkü.
  • Göz kararı yağ ekleyerek karıştırıyoruz sürülecek kıvama geliyor.
  • Hamur bezelerimizi açarak haşhaş ezmesini yayıyoruz ve 4 parmak kalındığında kesip rulo yapıyoruz.
  • Yağladığımız tepsiye hepsini yerleştiriyoruz. 15 dk tepsi mayası yaparsanız daha yumuşak ve kabarık olacaktır.
  • Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını biraz yağ ile karıştırıp sürüyoruz.
  • 170 derece fırında ortalama 20 dk pişiriyoruz. (fırından fırına bu süre değişebilir kontrollu pişirin. ) afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder