Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta akı
İçi için;
- Haşhaş ezmesi
Üzerine;
- Yumurta sarısı (akını içine sarısını üzerine)
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle unu bir kaba alıyoruz ve ortasına yuvarlak açıyoruz yuvarlağa tuz, maya, şeker ve ısıttığımız sütü döküyoruz.
- Güzelce yoğuruyoruz sonrasında yumurta akı ve sıvı yağ da ilave edip bunu da yoğuruyoruz.
- Un yetersiz gelirse üzerine ilave yapıyoruz bu aşamada. Üzerini streç ile kapatıp 40 dk mayalandırmaya bırakıyoruz.
- Mayamız tamamlandığında hamuru 3 parçaya ayırıyoruz ve kenara alıyoruz bu sırada haşhaş ezmemizi sıvı yağ ile açıyoruz. Kıvamı çok koyu olduğundan sürmekte zorlanırsınız çünkü.
- Göz kararı yağ ekleyerek karıştırıyoruz sürülecek kıvama geliyor.
- Hamur bezelerimizi açarak haşhaş ezmesini yayıyoruz ve 4 parmak kalındığında kesip rulo yapıyoruz.
- Yağladığımız tepsiye hepsini yerleştiriyoruz. 15 dk tepsi mayası yaparsanız daha yumuşak ve kabarık olacaktır.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını biraz yağ ile karıştırıp sürüyoruz.
- 170 derece fırında ortalama 20 dk pişiriyoruz. (fırından fırına bu süre değişebilir kontrollu pişirin. ) afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder