Kabarmalara Doymayan Pofuduk Açma Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su (Bardak ölçüm 350 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 6 ,5 bardak un

Elimizle hamuru açmak için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabın içerisine su şeker maya ekleyip karıştıralım.
  • Yumurta beyazı, süt sıvı yağ tuzu ekleyip tekrar hepsini karıştıralım.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek kaşıkla elimizle yoğurma kıvamına gelene kadar karıştıralım. Unu eklerken tuzunu da ekleyelim. Unu kontrollü ekleyelim. Hafif ele yapışan hamur elde edelim.
  • Elimizi hafiften yağlayıp hamurumuzu toparlayalım.
  • Üzerini streç geçirip bir bezle sarıp 1 saat mayasının gelmesini sağlayalım.
  • Mayası gelen hamuru elimizle hafif havasını alalım.
  • Ardından mandalina büyüklüğünde bezeler alıp hepsini bu şekil tamamlayalım.
  • Küçük bir kaseye sıvı yağ ekleyelim.
  • İlk yaptığımız bezeyi alıp tezgaha koyalım hafiften yağladığımız bezeyi elimizle açıp hafif büyütelim.
  • Peyniri yerleştirip rulo şeklinde çok sıkmadan saralım. Ay şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  • Ayırdığımız yumurta sarısını sürelim susam ve çörek otu serpip 15 dakika tepsi mayası verelim.
  • 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. Not hamur yumuşak olmalı unu kontrollü ekleyelim her un farklılık göstere biliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder