Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su (Bardak ölçüm 350 ml)
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 6 ,5 bardak un
Elimizle hamuru açmak için
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabın içerisine su şeker maya ekleyip karıştıralım.
- Yumurta beyazı, süt sıvı yağ tuzu ekleyip tekrar hepsini karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek kaşıkla elimizle yoğurma kıvamına gelene kadar karıştıralım. Unu eklerken tuzunu da ekleyelim. Unu kontrollü ekleyelim. Hafif ele yapışan hamur elde edelim.
- Elimizi hafiften yağlayıp hamurumuzu toparlayalım.
- Üzerini streç geçirip bir bezle sarıp 1 saat mayasının gelmesini sağlayalım.
- Mayası gelen hamuru elimizle hafif havasını alalım.
- Ardından mandalina büyüklüğünde bezeler alıp hepsini bu şekil tamamlayalım.
- Küçük bir kaseye sıvı yağ ekleyelim.
- İlk yaptığımız bezeyi alıp tezgaha koyalım hafiften yağladığımız bezeyi elimizle açıp hafif büyütelim.
- Peyniri yerleştirip rulo şeklinde çok sıkmadan saralım. Ay şekli verip yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Ayırdığımız yumurta sarısını sürelim susam ve çörek otu serpip 15 dakika tepsi mayası verelim.
- 200 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun. Not hamur yumuşak olmalı unu kontrollü ekleyelim her un farklılık göstere biliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder