Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kaşığı kakao
- 2.5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için;
- 1,5 su bardağı süt
Karması için;
- 2 poşet kremşanti
- 3 yemek kaşığı dolusu sürülebilir çikolata
- 1,5 su bardağı süt
Ganajı için;
- 1 paket süt kreması
- 100 gr bitter çikolata
- Çilek
Nasıl Yapılır?
- Keki için; yumurta ve toz şeker çırpılır ardından süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edilir un ve kabartma tozu vanilya ekleyip çırpılır sonra kakaou ekleyip çırpılır. Büyük kare borcam ya da benim gibi 28x23cm ölçüsünde.
- Kalıbını yağlayıp kek harcı eklenir. İki kez tezgaha vurulur ki kalıbı eşit yayılsın ve içindeki hava kabarcığı çıksın.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 24dk pişirilir sonra keki kürdanla delikler açılır ev kek ılıyınca soğuk sütü gezdirilir.
- Kremşanti soğuk süt ile yaklaşık 5dk çırpılır kıvam alınca içine sürülebilir çikolata ilave edilir ve 2dk çırpılır.
- Sonra ganaji için krama sos cezveye alınır en küçük göz ocakta ısıtılır. Kaynama noktasına gelmeden ocak kapatılır ve içine bitter çikolata eklenir ve karıştırılır tamamen soğuyunca kıvamı henüz akışkan iken pastanın üzerine gezdirilir.
- En az 3saat buzdolabında beklettikten sonra üzerin dilediğiniz gibi süslemesi yapabilirsiniz sonra servis edebilirsiniz.
- Üzeri için ben çilek 🍓 kullandım şimdiden tarifi deneyenlere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder