Malzemeler
- 200 gram kuzu veya dana but kuşbaşı (küçük doğranmış)
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet büyük boy domates
- 1 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz biber
- Kekik
- Kimyon (istediğiniz miktarda)
Nasıl Yapılır?
- Soğan küçük yemeklik, domatesi de soğandan bir tık büyük olacak şekilde doğrayın.
- Biberleri boylamasına ikiye kesin tüm çekirdeklerini ayıkladıktan sonra verev şekilde doğrayın.
- Sarımsağı boylamasına ikiye kesin ve ince ince doğrayın. Bir kapta tüm sebzeyi, eti, baharatları ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- Malzemeyi uygun bir tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Not:kış aylarında domatesi azaltıp yerine 1 kaşık domates salçası kullanmanızı tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder