Kuşbaşı Tava Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram kuzu veya dana but kuşbaşı (küçük doğranmış)
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Toz biber
  • Kekik
  • Kimyon (istediğiniz miktarda)

    Nasıl Yapılır?

  • Soğan küçük yemeklik, domatesi de soğandan bir tık büyük olacak şekilde doğrayın.
  • Biberleri boylamasına ikiye kesin tüm çekirdeklerini ayıkladıktan sonra verev şekilde doğrayın.
  • Sarımsağı boylamasına ikiye kesin ve ince ince doğrayın. Bir kapta tüm sebzeyi, eti, baharatları ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  • Malzemeyi uygun bir tepsiye yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.
  • Not:kış aylarında domatesi azaltıp yerine 1 kaşık domates salçası kullanmanızı tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder