Ezmeli Kebap (Kilis) Tarifi

 

Malzemeler

  • 500gr orta yağlı kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 10 tane domates
  • 2 orta boy taze yeşil biber
  • 2 orta boy taze kırmızı biber
  • 1 orta boy soğan

Üzerine;

  • İnce kıyılmış maydanoz

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak eti hazırlayalım. Kıymanın içerisine tuz, karabiber ve toz biber ekleyerek yoğuralım. Yoğurmuş olduğumuz eti dolaba koyalım ve dinlendirelim.
  • Daha sonra 200°fırında domates ve biberleri közleyelim. Közlenen domates ve biberleri fırından aldıktan sonra kıymayı küçük toplar halinde yapıp fırına atalım. Kıymaları çok kızartmayalım üzeri kurumasın.
  • Domates ve biberlerin kabuğunu soyup ister bıçak ister çatal yardımıyla ezelim. Bir tane soğanı yemeklik doğrayalım. Ezilmiş olan domates, biber ve doğradığımız soğanı iyice harmanlayarak bir tepsiye yayalım.
  • Et piştikten sonra etleri sebzelerin üzerine yerleştirelim.
  • İnce kıyılmış maydanozlarıda üzerine gezdirelim. Tekrar 10dakika daha fırına atalım. Eğer kıymanın yağı çıkarsa sebzelerin üzerine yağınıda gezdirelim. Deneyeceklere afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder