Malzemeler
- 500gr orta yağlı kıyma
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 10 tane domates
- 2 orta boy taze yeşil biber
- 2 orta boy taze kırmızı biber
- 1 orta boy soğan
Üzerine;
- İnce kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak eti hazırlayalım. Kıymanın içerisine tuz, karabiber ve toz biber ekleyerek yoğuralım. Yoğurmuş olduğumuz eti dolaba koyalım ve dinlendirelim.
- Daha sonra 200°fırında domates ve biberleri közleyelim. Közlenen domates ve biberleri fırından aldıktan sonra kıymayı küçük toplar halinde yapıp fırına atalım. Kıymaları çok kızartmayalım üzeri kurumasın.
- Domates ve biberlerin kabuğunu soyup ister bıçak ister çatal yardımıyla ezelim. Bir tane soğanı yemeklik doğrayalım. Ezilmiş olan domates, biber ve doğradığımız soğanı iyice harmanlayarak bir tepsiye yayalım.
- Et piştikten sonra etleri sebzelerin üzerine yerleştirelim.
- İnce kıyılmış maydanozlarıda üzerine gezdirelim. Tekrar 10dakika daha fırına atalım. Eğer kıymanın yağı çıkarsa sebzelerin üzerine yağınıda gezdirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder