Labneli Karamelize Soğanlı Meze Tarifi

 

 Malzemeler

  • 6 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yoğurtlu sos için;

  • 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 dolu yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 avuç kıyılmış dereotu
  • 1 tatlı k sarımsak tozu
  • İsteğe bağlı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Soğanları piyazlık doğrayalım.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağ alın piyazlık doğranmış soğanları karamelize olana kadar kavuralım. Üzerine şeker kırmızı toz biber ve tuzunu ekleyip karıştıralım. Ocağın altını kapatıp kenara alalım.
  • Bir kase içerisinde yoğurt, labne peyniri, ince kıyılmış dereotu ve sarımsak tozu ekleyip karıştıralım.
  • Soğumuş olan soğanların yarısını yoğurtlu karışıma ekleyip karıştıralım.
  • Servis tabağına bu karışımı alalım ve yayalım. Üzerine geriye kalan karamelize soğanlarla süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder