Acılı (Kahvaltılık) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 kilo domates
  • 2 kilo kapya kırmızı biber
  • 3 baş sarımsak
  • Birkaç tane acı biber (isteğe göre)
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Kekik
  • Nane
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Güzelce yıkanan domates biber ayıklanır (biberin çekirdeklerini çıkarmayı unutmayın) parçalara bölünerek robottan geçirilir tencereye koyulur.
  • Aynı şekilde sarımsakları da robottan geçirip tencereye koyuyoruz altını açıp kaynamaya bırakıyoruz suyunu salıp çekene kadar kaynatın.
  • Daha sonra altını kısın malzemelerin hepsini ekleyin karıştırın yavaş yavaş kaynamaya bırakın istenilen kıvama gelince tamamdır.
  • Ben çok katı yapmadım sürmelik kıvamda bıraktım kaynar kaynar kavanozlara doldurup sıfır kapak kullanarak ağzını sıkıca kapatıp, ters çevirip koyuyoruz bir gece o şekilde bekletiyoruz işte bu kadar deneyeceklere kolay gelsin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder