Latte Pasta Tarifi

 

Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 5 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tuzu
  • 1 paket vanilin

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağından bir parmak eksik nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • Yarım paket kremşanti
  • 100 ml krema (kıvama göre artırılabilir)Islatmak için;
    • 1 su bardağı süt
    • 1 yemek kaşığı nescafe
    • 1 tatlı kaşığı şeker

    Üzeri için;

    • 150 ml krema
    • 150 ml beyaz çikolata
    • Çizikler için ;

      • Hazır çikolata sosu kullandım

      Kenarları için;

      • Fındık kırığı

        Nasıl Yapılır?

      • Öncelikle kremayı hazırlayarak başlayalım şanti, vanilin, krema hariç tüm malzemeyi tencereye alıp pişirelim. Ocaktan alıp, vanilini ekleyip karıştıralım.
      • Geniş tabağa alıp üzerini hava almayacak şekilde sitreç filmle kaplayıp soğumaya bırakalım.
      • Vaktiniz varsa 2-3 saat bekleyip çırpma kabına alıp mikserler çırpalım şantiyi ekleyip 2-3 dakika çırpıp kremayı ekleyelim tekrar 2-3 dakika çırpalım. Kıvamı koyu olursa az daha krema yada süt ekleyin kremamız hazır.
      • Pandispanya: 5 adet yumurtanın sarısıyla beyazını ayıralım. Beyazları bir çimcik tuz atıp mikserle çırpmaya başlayalım şekeri azar azar ekleyip köpük köpük olana kadar çırpalım.
      • Ayrı kaba yumurtanın sarısını 1 yemek kaşığı şekeri ve sıcak suyu alıp mikserle çırpalım. Un, kabartma tuzu, vanilini eleyerek ekleyip karıştıralım. Yumurta beyazını üç seferde ekleyip sıpatulayla katlayarak söndürmeden karıştıralım harcımız hazır.
      • Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp unlayıp harcı kalıba döküp spatulayla düzeltelim kürdanı içinde gezdirip havasını alıp 170 dc fırında pişirelim.
      • Kürdanla pişip pişmediğine bakıp fırından alıp telin üzerine ters çevirelim. Pandispanya soğuyunca çemberden çıkarıp üç kata bölelim.
      • Çemberi servis tabağına alıp pandispanyanın üst katını çembere yerleştirelim sütle ıslatalım kremanın üçte birini koyup yayalım.
      • Pandispanyanın orta katını koyup sütle ıslatıp kalan kremanın yarısını koyup düzeltelim son katı koyup ıslatıp kalan kremayı koyup düzeltelim.
      • Üzeri için; kremayı ısıtıp beyaz çikolatayı ekleyelim erimesini az bekleyip karıştıralım soğuyunca pastanın üzerine döküp düzeltelim 5 dk bekleyip.
      • Hazır çikolata sosu gezdirip kürdanla şekil verelim dolapta 2-3 saat bekletip çemberden çıkaralım. Etrafını fındık kırığıyla kaplayalım. Vaktiniz varsa bir gün bekletip servis edelim. Afiyet olsun ☺️
      • Not 1:İsterseniz pastayı dilimleyip dilim kenarlarınıda fındık kırığıyla kaplayabilirsiniz.

        Not 2:Pastayı kare kalıpta yapıp kare dilimleyip etrafını fındık kırığıyla kaplayabilirsiniz.

        Not 3:Çemberi daha kolay çıkması için streç film sarabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder