Malzemeler
Pandispanyası için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 5 yemek kaşığı sıcak su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tuzu
- 1 paket vanilin
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağından iki parmak eksik şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağından bir parmak eksik nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı nescafe
- Yarım paket kremşanti
- 100 ml krema (kıvama göre artırılabilir)Islatmak için;
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı nescafe
- 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için;
- 150 ml krema
- 150 ml beyaz çikolata
- Hazır çikolata sosu kullandım
- Fındık kırığı
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremayı hazırlayarak başlayalım şanti, vanilin, krema hariç tüm malzemeyi tencereye alıp pişirelim. Ocaktan alıp, vanilini ekleyip karıştıralım.
- Geniş tabağa alıp üzerini hava almayacak şekilde sitreç filmle kaplayıp soğumaya bırakalım.
- Vaktiniz varsa 2-3 saat bekleyip çırpma kabına alıp mikserler çırpalım şantiyi ekleyip 2-3 dakika çırpıp kremayı ekleyelim tekrar 2-3 dakika çırpalım. Kıvamı koyu olursa az daha krema yada süt ekleyin kremamız hazır.
- Pandispanya: 5 adet yumurtanın sarısıyla beyazını ayıralım. Beyazları bir çimcik tuz atıp mikserle çırpmaya başlayalım şekeri azar azar ekleyip köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ayrı kaba yumurtanın sarısını 1 yemek kaşığı şekeri ve sıcak suyu alıp mikserle çırpalım. Un, kabartma tuzu, vanilini eleyerek ekleyip karıştıralım. Yumurta beyazını üç seferde ekleyip sıpatulayla katlayarak söndürmeden karıştıralım harcımız hazır.
- Kelepçeli kek kalıbını yağlayıp unlayıp harcı kalıba döküp spatulayla düzeltelim kürdanı içinde gezdirip havasını alıp 170 dc fırında pişirelim.
- Kürdanla pişip pişmediğine bakıp fırından alıp telin üzerine ters çevirelim. Pandispanya soğuyunca çemberden çıkarıp üç kata bölelim.
- Çemberi servis tabağına alıp pandispanyanın üst katını çembere yerleştirelim sütle ıslatalım kremanın üçte birini koyup yayalım.
- Pandispanyanın orta katını koyup sütle ıslatıp kalan kremanın yarısını koyup düzeltelim son katı koyup ıslatıp kalan kremayı koyup düzeltelim.
- Üzeri için; kremayı ısıtıp beyaz çikolatayı ekleyelim erimesini az bekleyip karıştıralım soğuyunca pastanın üzerine döküp düzeltelim 5 dk bekleyip.
- Hazır çikolata sosu gezdirip kürdanla şekil verelim dolapta 2-3 saat bekletip çemberden çıkaralım. Etrafını fındık kırığıyla kaplayalım. Vaktiniz varsa bir gün bekletip servis edelim. Afiyet olsun ☺️
Çizikler için ;
Kenarları için;
Not 1:İsterseniz pastayı dilimleyip dilim kenarlarınıda fındık kırığıyla kaplayabilirsiniz.
Not 2:Pastayı kare kalıpta yapıp kare dilimleyip etrafını fındık kırığıyla kaplayabilirsiniz.
Not 3:Çemberi daha kolay çıkması için streç film sarabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder