Malzemeler
- 400 gram mantar
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı süt
- 1 litre sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Nasıl Yapılır?
- Soğanı el rondosuyla doğruyoruz (ya da bıçakla çok küçük olacak şekilde doğrayabilirsiniz).
- Bir tencereye tereyağı ve doğradığımız soğanları alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Mantarları yıkayıp soğanda olduğu gibi rondoyla doğruyoruz ve onuda tencereye alıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- 1 yemek kaşığı dolusu unu da tencereye ilave edip 2 dakika daha karıştırarak pişiriyoruz ve kontrollü bir şekilde sıcak suyu da ekleyip pişirmeye devam ediyoruz.
- Çorbaya baharatları da ekliyoruz ve bir kaç dakika piştikten sonra sütü de ilave edip ocağın altını kısıyoruz ve 5 dakika daha kaynadıktan sonra çorbamız hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder