Malzemeler
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 tane domates
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 1 kase didilmiş tavuk
- 2 su bardağı su
Bardak ölçüsü 250 ml
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle malzemelerimizi hazırlayarak başlayabiliriz. Tavuklarımızı ufak ufak didelim.
- Patates ve havuçların kabuklarını soyarak küp küp keselim.
- Domates ve kuru soğanın kabuğunu soyarak yemeklik doğrayalım.
- Tencereye yağı alalım. Isınınca kuru soğanı ilave edelim karıştırarak soteleyelim. Salçayı katalım karıştıralım.
- Tavukları ilave edelim.
- Hazırlamış olduğumuz patatesleri havuç ve bezelyeleri katıp üzerine iki su bardağı sıcak suyu koyup pulbiber ve tuzunu ilave ederek karıştıralım.
- Tencerenin kapağını kapatıp otuz dakika kısık ateşte pişirelim. Süre sonunda yemeğimiz servise hazır. Deneyecek olan arkadaşlarımdan yorum bekliyorum. Afiyet olsun 😋
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder