Mantar Kavurması, Et Tadında Tarifi
Malzemeler
- 1 adet çörek / taş mantarı
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1-2 adet sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
- Karabiber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle mantarları güzelce temizleyelim. Yıkamayı tavsiye etmiyorum ama benim mantarlar baya kirliydi o yüzden hafif sudan geçirdim ve kağıt peçete ile güzelce kuruttum.
- Küp küp doğrayalım ve tavaya zeytinyağ koyup iyice kızdıralım orta/yüksek ateşte. Mantarları ekleyelim ve güzelce kavuralım.
- O arada kuru soğanı ve sarımsağı doğrayalım ve kavrulan mantarlara ilave edip güzelce kavuralım. Baharatları ilave edip biraz daha kavuralım.
- Son olarak da tereyağını ekleyip eriyinceye kadar kavuralım. Et kavurması mantığında. Gerçekten kokusu, tadı ve görünüşü kırmızı ete benziyor. Mutlaka deneyin diyorum. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder