Mantar Kavurması, Et Tadında Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 adet çörek / taş mantarı
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1-2 adet sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mantarları güzelce temizleyelim. Yıkamayı tavsiye etmiyorum ama benim mantarlar baya kirliydi o yüzden hafif sudan geçirdim ve kağıt peçete ile güzelce kuruttum.
  • Küp küp doğrayalım ve tavaya zeytinyağ koyup iyice kızdıralım orta/yüksek ateşte. Mantarları ekleyelim ve güzelce kavuralım.
  • O arada kuru soğanı ve sarımsağı doğrayalım ve kavrulan mantarlara ilave edip güzelce kavuralım. Baharatları ilave edip biraz daha kavuralım.
  • Son olarak da tereyağını ekleyip eriyinceye kadar kavuralım. Et kavurması mantığında. Gerçekten kokusu, tadı ve görünüşü kırmızı ete benziyor. Mutlaka deneyin diyorum. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder