Vitamin Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet tavuk budu
  • 1 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 7-8 su bardağı su

İç malzemesi için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 havuç rendesi
  • Yarım çay kaşığı zencefil
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu suyunu, soğanı, sarımsağını, defne yaprağını koyup kaynattım. Kaynayan tavuk budunu didikleyip kenara koydum.
  • Tencerede tereyağını eritip içine ununu koyup karıştırdım. İçine tavuğun suyunu ve normal suyunu koyup kaynattım.
  • Kaynadıktan sonrada içine tel şehriyeyi, havuç rendesini, zencefil, zerdeçalı ,tuzunu ilave edip kaynattım.
  • Daha sonrada karabiber, kırmızı pul biber ve limon ile servis ettim. Yapanlara yiyenlere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder