Mayalı Dereotlu Poaça Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için;

  • 250 gram tereyağ veya margarin
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tutam dereotu
  • 2 adet yumurta akı hamura sarısı yüzüne
  • 7 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı toz şeker

İç harcı için;

  • 1 kase beyaz peynir ve maydanoz

Üzerine serpmek için;

  • Çörek otu
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle maya, ılık su ve şekeri yoğurma kabına alıp karıştırarak eritiyoruz. Ağzını kapatıp 10 dk mayanın aktif olmasını bekliyoruz.
  • Sonrasında yumurta akı, sıvı yağ, tereyağ ve dereotunu güzelce karışmıyoruz. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak hamur elde ediyoruz. Sonra 30 dk dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Dinlenen hamurumuzu yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hazırlıyoruz. Elimizle yassıladığımız hamura öncelikle tereyağ sonrasında peynirli harç koyup kapatıyoruz. Ben yuvarlak şekil vermeyi tercih ettim, siz dilediğiniz şekli verebilirsiniz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otunu serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dk alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. Pastanede satılan poğaçaları aratmayan nefis bir tarif. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder