Malzemeler
- 2-3 adet tavuk göğsü veya but
- 1 su bardağı meksika fasulye ( hazır haşlanmış)
- 2 adet havuç
- 5-6 adet yeşil soğan
- 6-7 dal maydanoz
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- Damak tadınıza göre tuz
- Dilimlenmiş yeşil zeytin
- Yarım çay bardağı zeytin yağı
- Arzuya göre 1 su bardağı mısır ekleyebilirsiniz
Nasıl Yapılır?
- Yapılışı ilk olarak tavuk etlerini tütsü yapalım, daha sonra yıkayıp, tencereye alalım ve haşlayalım diğer taraftan havuçları temizleyip çok az sıvı yağda hafif kavuralım ocaktan alalım.
- Haşlanan tavuk etini soğuyunca derin bir kabın içine tavuk etlerini didelim ince doğranmış yeşil soğanları üzerine havuç, meksika fasulyesini ve diğer malzemeleri ekleyelim.
- Mayonez, ve nar ekşisi zeytin yağı ve tuzunu ilave edip karıştıralım. Servis yapacağınız tabağa alıp üzerine halka halka dilimlenmiş yeşil zeytin ile süsleyelim 🌸
Üzeri için;
Not:Dilerseniz dereotu ve mısır ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder