Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu, vanilya
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 2 -2.5 su bardağı un
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağının yarısından az fazla un geri kalan nişasta (toplam 1 bardak olacak)
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kaşık tereyağ
- 1 paket kremşanti
Nasıl Yapılır?
- Önce muhallebiyi hazırlayalım tencereye 1 litre süt un nişasta ve şekeri koyup pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım ve ocağa alalım kaynayana kadar karıştıralım, koyulaşmaya başlayınca altını kapatalım.
- İçine 1 kaşık tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve ara ara karıştırmaya devam edelim üstü kabuk tutmasın diye soğuduktan sonra içine 1 paket kremşanti ekleyip mikserle çırpalım.
- Kek için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar 5 dk çırpalım içine yağ ve ıspanak püresini (ıspanak püresi için 9-10 yaprak ıspanak ve yarım su bardağı sütü rondadan geçirelim toplam 1 bardak olacak şekilde sütü azaltıp çoğaltabilirsiniz)ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen tepsiye koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30- 35 dk pişirelim (süre fırınınıza göre değişebilir kontrollü olalım)
- Fırından çıkardığımız kekin yağlı kağıdını çıkarıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimizi kelepçeli kalıbın ölçüsünde keselim kekimizi kelepçeli kalıbın içine yerleştirelim ve üzerine muhallebinin yarısını boşaltalım, arasına muz koyalım (isterseniz başka bir meyve de koyabilirsiniz ya da sade yapabilirsiniz)
- Kalan muhallebiyi de muzların üstüne boşaltalım kalan kekleri rondodan geçirip muhallebinin üzerini kaplayalım bir gece buzdolabında bekletelim ve ertesi gün kelepçeli kalıptan dikkatlice çıkaralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder