Ispanaklı Köstebek Pasta Tarifi

 

 Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu, vanilya
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 2 -2.5 su bardağı un

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağının yarısından az fazla un geri kalan nişasta (toplam 1 bardak olacak)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 paket kremşanti

    Nasıl Yapılır?

  • Önce muhallebiyi hazırlayalım tencereye 1 litre süt un nişasta ve şekeri koyup pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım ve ocağa alalım kaynayana kadar karıştıralım, koyulaşmaya başlayınca altını kapatalım.
  • İçine 1 kaşık tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştıralım ve ara ara karıştırmaya devam edelim üstü kabuk tutmasın diye soğuduktan sonra içine 1 paket kremşanti ekleyip mikserle çırpalım.
  • Kek için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar 5 dk çırpalım içine yağ ve ıspanak püresini (ıspanak püresi için 9-10 yaprak ıspanak ve yarım su bardağı sütü rondadan geçirelim toplam 1 bardak olacak şekilde sütü azaltıp çoğaltabilirsiniz)ekleyip karıştırmaya devam edelim.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen tepsiye koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30- 35 dk pişirelim (süre fırınınıza göre değişebilir kontrollü olalım)
  • Fırından çıkardığımız kekin yağlı kağıdını çıkarıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kekimizi kelepçeli kalıbın ölçüsünde keselim kekimizi kelepçeli kalıbın içine yerleştirelim ve üzerine muhallebinin yarısını boşaltalım, arasına muz koyalım (isterseniz başka bir meyve de koyabilirsiniz ya da sade yapabilirsiniz)
  • Kalan muhallebiyi de muzların üstüne boşaltalım kalan kekleri rondodan geçirip muhallebinin üzerini kaplayalım bir gece buzdolabında bekletelim ve ertesi gün kelepçeli kalıptan dikkatlice çıkaralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder