Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya veya 2 paket kuru maya
- Aldığı kadar un
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Derin bir kabın içerisine un hariç bütün malzemeleri koyun ve güzelce karıştırın.
- Ardından yavaş yavaş un ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın, yumuşacık bir hamur olacak. Daha sonra üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan ufak parçalar alıp bezeler yapın ve un serptiğiniz bir tepsiye dizin üzerini bezle kapatın. Tavanıza yağı ekleyip ocağı orta ateşe ayarlayın.
- Hazırlamış olduğunuz bezeleri elinizle açın ve önlü arkalı güzelce kızartın. Arada hamurların üzerine kaşık ile kızgın yağdan atmayı ihmal etmeyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder