Sütlü Pişi Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya veya 2 paket kuru maya
  • Aldığı kadar un

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine un hariç bütün malzemeleri koyun ve güzelce karıştırın.
  • Ardından yavaş yavaş un ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın, yumuşacık bir hamur olacak. Daha sonra üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamurdan ufak parçalar alıp bezeler yapın ve un serptiğiniz bir tepsiye dizin üzerini bezle kapatın. Tavanıza yağı ekleyip ocağı orta ateşe ayarlayın.
  • Hazırlamış olduğunuz bezeleri elinizle açın ve önlü arkalı güzelce kızartın. Arada hamurların üzerine kaşık ile kızgın yağdan atmayı ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder