Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı kadar un
- 1 adet büyük boy soğan
- Yarım kilo temizlenip doğranmış ıspanak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 125 gr. tereyağ veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- Hamur için; yoğurma kabına sütü, suyu, tuzu alıp karıştıralım. Unu ve k. Tozunu ilave edip çok yumuşak olmayan orta sertlikte bir hamur yoğuralım üzerini örtüp yarım saat dinlendirelim.
- Bu arada soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda biraz soteleyelim soğanlar yumuşadıktan sonra baharatları ve ıspanağı ekleyip suyunu salıp, çekene kadar kavuralım soğuması için kenara alalım.
- Hamuru dört eşit bezeye ayırıp ilk bezeyi hazır yufkadan az küçük olacak şekilde açalım. Üzerine erittiğimiz yağ karışımından gezdirip, her tarafını yağlayalım sağdan, soldan, önden ve arkadan kapatıp kare formu verelim (her katlamada yağlayalım)
- İkinci bezeyi açıp, ilk hazırladığımız bezeyi ortasına koyalım ve yine sağdan, soldan, önden ve arkadan kapatıp kare formu verelim (her katlamada yağlayalım) hamuru kapatıp dolaba kaldıralım.
- Diğer iki bezeyide bu şekilde hazırlayalım. Yani elimizde iki adet kare formlu hamur olacak. Dolapta sertleştikten sonra ilk bezeyi tepsi büyüklüğünde açıp yağlanmış tepsiye yerleştirelim.
- Üzerine soğumuş olan iç harcı yayıp, diğer bezeyide açıp üzerine kapatalım. Yumurta sarısı sürüp bıçakla çizik atalım ve 190 derece fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
İç harcı için;
Arası için;
Üzeri için
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder