Orman Kebabı Tarifi
Malzemeler
- 750 gram kuş başı et
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 adet soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet defne yaprağı
- 3 adet havuç
- 3 adet patates
- 1 kase haşlanmış bezelye
- Tuz,karabiber
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 litre kadar sıcak su
Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağ koyup ısıtıyoruz.
- Kuş başı etleri ilave edip kavuruyoruz.
- Defne yaprağını da içine koyuyoruz.
- Soğan ve sarımsakları doğrayıp içine ilave ediyoruz.
- Tereyağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
- 3-4 dk kavurup küp küp doğranmış havuçları ve tepeleme un ilave edip karıştırıp üzerine sıcak su ilave edip ( üzerini geçecek kadar ) pişmeye bırakıyoruz.
- Patatesleri küp küp doğrayıp içine ilave edip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp pişmeye tekrar bırakıyoruz.
- En son bezelye ilave edip baharatlarını ilave ediyoruz.
- Kontrollü şekilde piştiğinden emin olunca ocaktan alıp sıcak servis edebilirsiniz ✨👌🏻çok lezzetli bir yemek, deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder