Orman Kebabı Tarifi

 

Malzemeler

  • 750 gram kuş başı et
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 3 adet havuç
  • 3 adet patates
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • Tuz,karabiber
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1 litre kadar sıcak su

    Nasıl Yapılır?

  • Tencereye zeytinyağ koyup ısıtıyoruz.
  • Kuş başı etleri ilave edip kavuruyoruz.
  • Defne yaprağını da içine koyuyoruz.
  • Soğan ve sarımsakları doğrayıp içine ilave ediyoruz.
  • Tereyağ ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
  • 3-4 dk kavurup küp küp doğranmış havuçları ve tepeleme un ilave edip karıştırıp üzerine sıcak su ilave edip ( üzerini geçecek kadar ) pişmeye bırakıyoruz.
  • Patatesleri küp küp doğrayıp içine ilave edip karıştırıp tencerenin kapağını kapatıp pişmeye tekrar bırakıyoruz.
  • En son bezelye ilave edip baharatlarını ilave ediyoruz.
  • Kontrollü şekilde piştiğinden emin olunca ocaktan alıp sıcak servis edebilirsiniz ✨👌🏻çok lezzetli bir yemek, deneyeceklere afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder