Porsiyonluk Pratik Kumpir Tarifi

 

Malzemeler

  • 10-11 adet patates
  • Tuz
  • 1 kase küçük doğranmış kornişon turşu
  • 1 kase mısır
  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gram tereyağ
  • Ketçap
  • Mayonez

    Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyup küp küp doğruyoruz uygun bir tencereye alıyoruz ocakta yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  • Daha sonra suyunu süzüp geniş bir kaba alıyoruz çatal yada bir aparatla güzelce patatesleri eziyoruz. Tereyağ, kaşar, peyniri, tuz ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra küçük kaselere koyup, üzerine mısır ve kornişon turşu koyuyoruz.
  • Üzerine ketçap mayonez sıkıp servis ediyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
  • Not:İsteğe bağlı farklı garnitürler kullanabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder