Salatalar İçin Mor Lahana Turşusu Tarifi
Malzemeler
- 1,5 kg mor lahana
- 2 adet limon
- 2 yemek kaşığı çekilmiş kaya tuzu
- 1 su bardağından biraz fazla sirke
Nasıl Yapılır?
- Mor lahanaları dörde veya 6’ya bölelim. Benim dış kabuklarını kullanmayalım.
- Daha sonra ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde lahanaları doğrayalım. Genişce bir kaba alalım.
- 2limonu sıkıp,tuzu da ekleyip mor lahanaları 3 -4 dakika boyunca ovalim.
- Daha sonra kavanozlara dolduralım. Bir tane 1 lt,1 tane de 1,5 lt lik kavanoz tam doldurdu.
- 1 lt kavanoza yarım su bardağı sirke ilave ederek,üzerini de içme suyu ile tamamlayalım.
- Kavanozu sallayıp her yere sirkenin dağılmasını sağlayalım.
- Bu tarifi dilerseniz salatalarda kullanabilirsiniz. Veya turşu olarak tüketebilirsiniz.
- Bu tarifi serin güneş görmeyen bir yerde veya buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder