Salatalar İçin Mor Lahana Turşusu Tarifi

 

Malzemeler

  • 1,5 kg mor lahana
  • 2 adet limon
  • 2 yemek kaşığı çekilmiş kaya tuzu
  • 1 su bardağından biraz fazla sirke

    Nasıl Yapılır?

  • Mor lahanaları dörde veya 6’ya bölelim. Benim dış kabuklarını kullanmayalım.
  • Daha sonra ne çok ince ne de çok kalın olacak şekilde lahanaları doğrayalım. Genişce bir kaba alalım.
  • 2limonu sıkıp,tuzu da ekleyip mor lahanaları 3 -4 dakika boyunca ovalim.
  • Daha sonra kavanozlara dolduralım. Bir tane 1 lt,1 tane de 1,5 lt lik kavanoz tam doldurdu.
  • 1 lt kavanoza yarım su bardağı sirke ilave ederek,üzerini de içme suyu ile tamamlayalım.
  • Kavanozu sallayıp her yere sirkenin dağılmasını sağlayalım.
  • Bu tarifi dilerseniz salatalarda kullanabilirsiniz. Veya turşu olarak tüketebilirsiniz.
  • Bu tarifi serin güneş görmeyen bir yerde veya buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder