Çikolata Damlalı Pamuk Kek Tarifi
Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker (Bardak ölçüm 200 ml )
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağından bir parmak fazla un
- 1 su bardağı damla çikolata
Nasıl Yapılır?
- Yumurta vanilya ve şekeri uygun bir kaba alıyoruz.
- 5-6 dk köpürene kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra süt sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz tekrar çırpıyoruz.
- En son çikolata damlalarını ekleyip karıştırıyoruz.
- Yağlamış olduğumuz kek kalıbına döküyoruz.
- 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 50-55 dakika kontrolü bir şekilde pişiriyoruz.
- Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz.
- Kekimiz pişdikten sonra kalıptan çıkartıp üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder