Çikolata Damlalı Pamuk Kek Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker (Bardak ölçüm 200 ml )
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağından bir parmak fazla un
  • 1 su bardağı damla çikolata

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurta vanilya ve şekeri uygun bir kaba alıyoruz.
  • 5-6 dk köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra süt sıvı yağ ekleyip tekrar çırpıyoruz un ve kabartma tozunu eleyerek ilave ediyoruz tekrar çırpıyoruz.
  • En son çikolata damlalarını ekleyip karıştırıyoruz.
  • Yağlamış olduğumuz kek kalıbına döküyoruz.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 50-55 dakika kontrolü bir şekilde pişiriyoruz.
  • Kekin pişip pişmediğini kürdan testi yaparak kontrol edebilirsiniz.
  • Kekimiz pişdikten sonra kalıptan çıkartıp üzerine pudra şekeri serpiyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder