Malzemeler
Hamur için;
- 6 su bardağı ılık su
- 4 silme yemek kaşığı şeker 1 paket yaş maya
- 6 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 15 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 2 kahve fincanı üzüm pekmezi
- 3,5 su bardağı su kadar kavrulmuş susam
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için genişçe bir kaba su,şeker ve maya alınır. Maya eriyinceye kadar karıştırılır.
- Üzerine tuz ve yağ eklenerek tekrar karıştırılır.
- En son ele hafif yapışan,ortayumuşaklıkta bir hamur elde edilir.
- Üzeri örtülerek,hamur iki katına çıkıncaya kadar mayalandırılır.
- El biraz yağlanarak hamur avuç içi kadar bezelere ayrılir, hamurlar uzun şeritler halinde açılır.
- Her iki şerit birbirine dolandırıp uçlar birleştirilir.
- Her biri önce pekmezli suya,ardından susama bulanır.
- Aralıklı olarak tepsiye dizilir.
- Simitler 15-20 dakika da tepside mayalanmaya bırakılır.
- Daha sonra 250 derecede ısıtılan fırına katılır ve 190 dereceye düşürülerek kontrollü olarak pişirilir.
- İyice kizardiktan sonra servise hazırdır şimdiden kolay gelsin 😄 hafta sonu evde simit olmazsa olur belki ama çocuklar isterse yapılır ,hem malzemesi az hemde kolay tarif çıtır çıtır beyaz peynirle buluştu simitler eh birazda sıcak çay ve zeytin ohhh misa haydi bakalım herkes denesin mutlu hafta sonları 🤩🌹🤩🌹🤩🌹🤩🌹🤩🌹🤩🌹🌹🤩🌹🤩🌹🌹😋😋😋😋😋😋😋😋not :isteyen ölçüyü yarı yapsın ben fazla yaptım malum kalabalık bir ailem var 😄.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder