Tereyağlı Haşlanmış Yumurta Kapama Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Maydanoz

     Nasıl Yapılır?

  • Tereyağlı haşlanmış yumurta kapama için öncelikle yumurtalarımızı bir tencereye alalım. Üzerini geçecek kadar su ekleyerek kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başlayan yumurtalarımızı 8-10 dakika haşlayalım.
  • Ardından ocaktan alalım ve soğuk sudan geçirerek kabuklarını soyalım.
  • Yumurtaları önce 2 parça, ardından 4 parça olacak şekilde dilimleyelim.
  • Ocağa aldığımız tavaya tereyağını alalım ve erimesini bekleyelim.
  • Yağ eridikten sonra kırmızı toz biber, pul biber, kekik ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Dilimlediğimiz yumurtaları da tavaya dizelim ve kısık ateşte, çevirerek 2-3 dakika kadar pişirelim.
  • Pişen yumurta kapamamızın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder